Workshop Scrisoare de Motivatie

18 aug. 2015 Admin 19200 views
Workshop Scrisoare de Motivatie

Admiterea la universitatile din strainatate se face pe baza unor criterii importante, bine definite precum rezultatele academice, scrisoarea sau eseul de motivatie, scrisorile de recomandare, certificatele de limba straina, etc.

Unul dintre cele mai importante elemente este Scrisoarea de Motivatie, care poate fi cheia pentru o admitere de succes sau motivul de respingere a aplicatiei. Aceasta Scrisoare de Motivatie are rolul de a pune in valoare pasiunea, dorinta si motivatia aplicantilor de a studia in domeniul si in tara aleasa, viziunea si traseul profesional, cat si caracteristicile unice ale fiecaruia in parte.
Se cere originalitate, creativitate, nu doar structura.

Workshop-ul are ca scop dezvoltarea creativitatii fiecarui autor, astfel incat eseul motivational sa fie original, inspirational si tailor-made.

Universitatile din strainatate folosesc in mod constant sistemul special Copycatch System, care detecteaza automat textele imprumutate. De aceea, e bine sa nu va riscati viitorul academic pentru greseala de a face o scrisoare de motivatie care nu este originala. Din pacate, chiar si cu aceasta informatie la indemana, se intampla sa primim raportari din partea universitatilor despre cazuri de plagiat, asa numitul "similarity detection". Aceste raportari nu le primim doar noi ci si celelalte universitati.


Despre workshop-ul de "Scrisoare de Motivatie"

Workshop-ul are rolul de a defini, dezvolta si aprofunda elementele cheie si profilul unei scrisori de motivatie, pentru a fi un plus la dosarul de admitere al aplicantilor la universitate. Studiul se desfasoara in grupuri mici, astfel incat la finalul cursului, participantii vor avea la indemana toate instrumentele si informatiile necesare pentru redactarea unei scrisori de motivatie originale si care respecta regulile stabilite de sistemul de aplicatie.
Feedback individual; in urma workshop-ului, participantii pot primit feedback individual pentru redactactarea scrisorii de motivatie, de la consultantii IntegralEdu, ori de cate ori au nevoie.‚Äč
 

Teme principale abordate in cadrul workshop-ului:

 •     Obiectivele Scrisorii de Motivatie
 •     Strategii pentru evidentierea abilitatilor si realizarilor - strategii de Branding Personal
 •     Recomandari privind structura Scrisorii de Motivatie
 •     Studiu de caz pe diferite modele de Scrisori de Motivatie


Cui se adreseaza:

Workshop-ul se adreseaza tuturor elevilor si studentilor care doresc sa aplice pentru programe universitare de licenta sau master in strainatate, tinerilor care doresc acest curs pentru dezvoltarea personala si NOU!! pentru aplicantii la universitati din Romania (pentru noua cerinta adoptata de unele institutii de invatamant).
 

Inscrierea:

Inscrierea se face completand formularul online de mai jos. In urma completarii, veti fi contactati pentru a confirma inscrierea si disponibilitatea locului pentru cursul selectat (o grupa este formata din maxim 8 cursanti).

Pretul cursului este de 225 lei, iar clientii IntegralEdu beneficiaza de curs gratuit in pachetul Student Pack (universitati non-partenere).


 

Workshop-urile se desfasoara la sediul IntegralEdu:
 • Bucuresti - Bd. General Gh. Magheru nr.41, et.1, interfon 01, Sector 1
 • Galati - Str. Brailei, 171A, et. 3
 • Constanta - Bd. Alexandru Lapusneanu nr. 107, bl. LV40, sc. A
 • Timisoara - Str. Gheorghe Lazar, nr. 6, ap. 5
 • Iasi - Str. Sfantul Lazar, nr. 27, et.1
 • Craiova - Str. Stirbei Voda, nr. 7A, et. 2

 

Program workshop-uri "Scrisoare de motivatie":
 • Bucuresti: 4 septembrie / 11 septembrie / 18 septembrie - In intervalul orar 15:00 - 18:00 (3 ore)
 • Galati: 9 septembrie / 9 octombrie / 5 noiembrie / 5 decembrie - In intervalul orar 14:00 - 17:00 (3 ore)
 • Constanta: 14 martie / 28 martie / 11 aprilie / 16 mai / 30 mai - In intervalul orar 15:00 - 18:00 (3 ore)
 • Timisoara: 19 octombrie / 16 noiembrie / 14 decembrie - In intervalul orar 15:00 - 18:00 (3 ore)
 • Iasi: 20 septembrie / 25 octombrie / 22 noiembrie - In intervalul orar 15:00 - 18:00 (3 ore)
 • Craiova: 28 noiembrie / 23 ianuarie / 23 februarie - In intervalul orar 15:00 - 18:00 (3 ore)
 

Prin completarea acestui formular sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie procesate de catre IntegralEdu si partenerii acestuia in scopul de informare cu privire la educatia in strainatate.

18 aug. 2015 Admin 19200 views
Citeste si