Top 5 domenii de studiu cu predare in limba engleza in Europa

Top 5 domenii de studiu cu predare in limba engleza in Europa

 

Sunt peste 5000 de programe de licenta si masterat cu predare in limba Engleza in Olanda, Danemarca, Elvetia, Austria, Germania, Italia, Spania, Belgia, Franta si lista poate continua. Tu unde alegi sa studiezi?  Consultantul tau IntegralEdu te poate ajuta.

 

Daca iti doresti sa studiezi un program de licenta sau masterat in limba engleza cu siguranta primele destinatii care iti vin in minte sunt tarile vorbitoare de limba engleza: USA, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Australia. Cu toate acestea, multe dintre destinatiile enumerate mai sus implica costuri destul de ridicate  pentru ca este vorba despre tari din afara Europei dar si ca urmare a evenimentelor recente generate de catre Brexit

Sa alegi o universitate in strainatate doar pentru ca este localizata intr-o tara a carei limba oficiala este engleza iti poate elimina de pe lisa de optiuni insitutii foarte competitive, cu taxe mai mici si primitoare din restul Europei. De aceea am pregatit pentru tine o lista cu cele mai cautate domenii de studiu pe care le poti urma in limba engleza in Europa.

Sunt peste 5000 de programe de licenta si masterat din care poti alege, de la cele mai comprehensive pana la cele mai nisate. Primul pas din identificarea programului ideal este sa stim ce anume ne dorim. Unii elevi isi pot cunoaste pasiunea inca de la inceputul liceului, dar pentru altii se poate intampla sa si-o descopere ceva mai tarziu sau chiar sa nu se poata hotari intre mai multe variante. Daca va aflati intr-o astfel de situatie, IntegralEdu va poate ajuta sa luati o decizie prin intermediul unui test de orientare profesionala

 

Intre timp am pregatit pentru tine o lista cu  principalele domenii de studiu si cele mai interesante programe de licenta si masterat din Europa continentala

 

Unde pot studia in Europa Stiinte naturale (Natural Sciences) in limba Engleza?

Daca te pasioneaza sa aflli mai multe despre atomi, planete, reactii chimice, organisme sau orice alt aspect al naturii, un curs din aceasta categorie poate fi unul pentru tine. Daca te intereseaza un program de licenta sau masterat in fizica, biologia sau chimie, isi vei gasi raspunsul la universitatile de cercetare din Olanda, Danemarca, Italia, Germania sau Spania. Daca esti pasionat de un domeniu mult mai specific iata si cateva exemple:

  • Biochemistry and Cell Biology - Jacobs University Bremen, Germania

Biochimia implica studiul moleculelor si proceselor chimice in organismele vii, in timp ce in biologia celulara inveti despre structura si fiziologia celulelor, componentele acestora si interactiunile cu mediul. Combinandu-le pe cele doua vei avea o viziune globala a mecanismelor moleculare si celulare care stau la baza vietii. Jacobs University Bremen este una dintre universitatile unde poti urma un astfel de program de licenta.
 

Daca alegi un astfel de program vei descoperi cum functioneaza celule sanatoase si bolnave, obtinand cunostinte fundamentale necesare in domeniul inovatiei medicale. Radboud University este una dintre universitatile unde poti urma un astfel de program de licenta.
 

  • Biomaterials Science - Rhine-Waal University of Applied Sciences, Germania

Petrolul brut, cea mai importanta de baza materie prima din ultimii 100 de ani, va fi mai putin disponibil in viitor. Alternativele vor deveni in curand necesare si de aici vor intra in joc Stiintele biomateriale.
 

 

Unde in Europa pot studia Computer Science (Informatica) in limba engleza?

Cum functioneaza software-ul din spatele calculatoarelor? Care procese pot fi automatizate si care nu? Cat de complex poate fi un algoritm, cum sunt cele care intra in alcatuirea inteligentei artificiale? Daca astfel de intrebari iti starnesc interesul si, in acelasi timp, te pricepi destul de bine la informatica, avem o veste buna pentru tine: exista numeroase programe excelente de Computer Science cu predare in limba engleza, atat in Olanda la universitatile de cercetare precum Radboud sau TU Eindhoven,  la cele de stiinte aplicate, precum Saxion, Fontys, NHL Stenden, dar si Italia, Germania, Franta, Danemarca sau Suedia. Daca esti interesat de programe mai specifice din acest domeniu iata si cateva exemple:
 

  • Robotics and Intelligent Systems - University of Oslo, Suedia

Acest program acopera metodele si tehnologiile de inginerie relevante pentru realizarea sistemelor mobile artificiale independente de supravegherea umana permanenta.
 

Cu specializari in Business, Media Design, Game Design, Management and Security sau Smart Mobile stundentii sunt pregatiti sa devina specialisti in sectorul IT.
 

  • Network Security - Linnaeus University, Suedia

Pentru a deveni expert in securitatea IT, in special securitatea retelei, sunt necesare o serie de competente. Trebuie sa fii capabil sa utilizezi un computer si sa intelegi cum interactioneaza diferitele parti ale unui sistem informatic.
 

O cariera in industria jocurilor video necesita cunostinte vaste, cat si abilitati dezvoltate in domeniul ales de expertiza, cum ar fi artele vizuale 3D, dezvoltarea jocurilor video high-end, animatie, audio, gameplay, design la nivel, productie sau programare.


 

Unde in Europa pot studia Stiintelor sociale (Social Sciences) in limba Engleza?

In cazul in care esti pasionat de oameni, mentalitati, comportamente si tipare in societate sau chiar limbaj, exista optiuni pentru a studia in limba engleza oricare dintre aceste domenii. Aarhus University din Danemarca, de exemplu, ofera un program de Cognitive Science excelent cu predare in limba engleza, la fel ca si Tilburg University din Olanda, ce ofera si in plus si un  program de Psihologie. VU Brussels se alatura cu programul Social Sciences pentru a crea un model inovator de educatie interdisciplinara si universitara. Daca esti interesat de programe mai specifice din acest domeniu iata si cateva exemple:
 

Intr-o epoca in continua schimbare, marcata de globalizare si digitalizare, angajatorii au nevoie de profesionisti cu abilitati de adaptare care sa ajute la functionarea, reprezentarea si consilierea organizatiilor lor. 
 

  • Management of International Social Challanges – EUR Rotterdam, Olanda

Prin intermediul acestui program vei invata cum sa cercetezi, sa analizezi si sa contribui la imbunatatirea strategiilor de gestiune a provocarilor sociale, ale organizatiilor din sectorul public.
 

  • Philosophy, International and Economic Studies - Ca' Foscari University of Venice, Italia

Un astfel de program de licenta iti permite sa dobandesti cunostinte solide in fiecare dintre discipline, permitandu-ti, de asemenea, sa te specialziezi in functie de interesele si punctele tale forte.


 

Unde in Europa pot studia Inginerie/Engineering in limba engleza?

Daca iti plac fizica si matematica, dar, in acelasi timp, doresti sa le folosesti in scopuri utile, ajutand la producerea a ceva concret sau imbunatatind viata umana dintr-un anumit punct de vedere, este foarte posibil ca o ramura a ingineriei sa fie ceea ce ti se potriveste. Multe universitati din Danemarca ofera programe excelente in domeniul ingineriei, cum ar fi Aalborg University -  Chemical Engineering and Biotechnology, VIA University College - Mechanical Engineering sau Automation Engineering, un AP Degree in cadrul University College of Northern Denmark (UCN).

Ingineria, este unul dintre domeniile cu cea mai rapida dezvoltare in ceea ce priveste oferta educationala si vei putea gasi programe de licenta si de masterat in majoritatea tarilor europene. 

 

Cresterea constanta a utilizarii computerului face posibile noi metode, care sunt paralele cu intregul proces de dezvoltare a produsului. Cu ajutorul unor instrumente informatice avansate in proiectare si constructie, prototipurile reale si virtuale pot fi produse mult mai rapid, iar timpul necesar pentru dezvoltare poate fi scurtat. Un astfel de program acopera intregul proces de dezvoltare al produselor, de la etapa proiectarii ingineriei conceptuale a materialului pana la procesul de fabricatie.

  • Environmental Engineering – Tampere, Finlanda

Daca iti doresti sa ai un impact asupra lumii si iti place sa rezolvi problemele de mediu la nivel local sau global, poate ar trebui sa iei in calcul optiunea de a studia un program bazat pe Environmental Engineering. De exemplu,  in cadrul acestuia, vei invata cum sa tratezi deseurile si apa, vei cerceta si monitoriza solul, apa si aerul contaminat.

Una dintre cele mai importante tendinte de astazi este trecerea catre furnizarea de energie electrica ecologica. O calificare de acest tip se concentreaza pe proiectarea, operarea si producerea dispozitivelor pentru alimentarea electrica moderna, distributia si transportul energiei electrice, precum si conversia puterii.

 

Unde in Europa pot studia Business / Hospitality in limba engleza?

Visul tau dintotdeauna a fost sa-ti deschizi propria afacere si sa fii propriul tau sef? Iti place sa interactionezi cu alti oameni si ai un spirit antreprenorial? Daca da, exista foarte multe universitati competitive care ofera cursuri de licenta si masterat in limba engleza in tari precum: Spania, Olanda, Danemarca, Elvetia, Germania, Austria, Franta, Italia, Suedia, Norvegia, Cipru sau Belgia. Iata si o scurta selectie:
 

 

Bineinteles, acestea sunt doar cateva sugestii, dar paleta de optiuni pentru oricare dintre aceste categorii este mult mai mare. Consultantii IntegralEdu sunt alaturi de tine si in procesul de aplicare pentru noul an universitar, 2021/2022. Daca ai orice fel de intrebari despre un anumit domeniu sau daca vrei sa stii toate optiunile pe care le ai la dispozitie, nu ezita sa ne contactezi.

Citeste si