Teste de Orientare Profesionala

16 feb. 2016 admin 40246 views
Teste de Orientare Profesionala

Alegerea cursului si a universitatii potrivite tie este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a-ti dedica urmatorii 3-5 ani studiilor universitare si cu atat mai mult inaintea primilor pasi in cariera dorita.

Testele MyUniChoices (Centigrade) si MyCareerChoices (Preview) si MyAptitude (Cambridge Profile), oferite de My Future Choice, anterior denumita Cambridge Occupational Analysts (COA) sunt concepute pentru a oferi uneltele necesare descoperirii domeniului potrivit de studiu.

 


Pentru profesori: 

IntegralEdu organizeaza Centre de Testare pentru testele de orientare profesionala My Future Choice in licee si scoli.
Pentru mai multe informatii legate de testari si despre cum le putem organiza impreuna pentru elevii dumneavoastra,
contactati-ne la numarul de telefon 0737 069 021
- Madalina Stoica, Consultant Educational si Teacher Network Coordinator. 
 

 


Cum te poate ajuta un test de orientare profesionala?

Rapoartele de evaluare emise in urma testarilor evidentiaza un set de domenii de studiu potrivite pentru candidat si in care acesta ar putea sa exceleze. In cadrul fiecarui domeniu este enumerata si o serie de profesii/ocupatii, cu ajutorul careia candidatul are posibilitatea:

  • sa dezvolte o cunoastere aprofundata a mai multor profesii/ocupatii si a cerintelor de formare specifice
  • sa se pregateasca pentru alegerea corecta a universitatii
  • sa obtina informatii despre importanta experientei practice si dezvoltarea unui set de abilitati necesare pe piata muncii si a celor specifice unui domeniu de activitate

Practic, prin aceste testari, elevului i se propune o abordare sistematizata de descoperire a oportunitatilor carierale. In cele din urma, candidatul va trebui sa aleaga ceea ce considera ca i se potriveste, luand in considerare toti factorii propusi de raportul de evaluare.


Toate testele de orientare educationala si profesionala se fac pe baza de programare in prealabil, in oricare din birourile IntegralEdu.‚Äč Serviciul se achita in ziua testarii.

 


 

Este foarte important sa stii ce presupune domeniul de studiu spre care vrei sa te indrepti. Cartea "Degree Course Descriptions" culege informatiile importante de care trebuie sa tii cont atunci cand iei o decizie care iti va contura viitorul. Aceasta cuprinde, printre altele, descrieri de cursuri si structurile generale pe care sunt formate, oportunitati de cariera si sugestii de site-uri web pe care le poti accesa si care iti vor fi utile in procesul decizional.

Cost carte: 90 RON

 


 

My Career Choices (potrivit pentru elevi de 14 – 17 ani)


Testul MyCareerChoices ajuta elevii sa identifice domeniile potrivite lor, sa afle cum ar putea sa-si dezvolte abilitatile si sa poata primi mai multe detalii despre anumite domenii de interes, sa ia decizii legate de viitorul lor in cunostinta de cauza, sa inteleaga relevanta domeniului ales in tipul de cariera dorit de ei. Analizand individual raspunsurile fiecarui elev, MyCareerChoices elaboreaza un profil de interese luand in considerare peste 43 de domenii de activitate. In plus, ofera acces la MyCareersRoom – o platforma on-line personalizata, in care elevul va avea posibilitatea sa exploreze rezultatul testului in amanunt. 

Testul se preteaza elevilor din clasele a 9-a, a 10-a si a 11-a.

Cost sustinere test si interpretare:
400 RON

 

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 

MyUniChoices (potrivit pentru elevi de 17 – 18 ani)


MyUniChoices analizeaza interesele elevului si pune la dispozitie o lista de domenii de studiu si cariera, cursuri si institutii potrivite lui, il face sa inteleaga cerintele fiecarui domeniu in parte si sugereaza optiuni viabile, inclusiv optiuni pe care studentul fie nu le-ar fi luat in considerare, fie nu stie de existenta lor. De asemenea, testul ii ajuta pe elevi sa caute informatii relevante pentru procesul decizional.

Feedback-ul oferit de MyUniChoices este sub forma de caiet de lucru (workbook), ce cuprinde: o lista cu primele 6-8 domenii de specialitate, cursuri, institutii si universitati, formulare de analiza a cursurilor si site-urilor si multe alte resurse utile.
Testul se preteaza elevilor de clasa a 12-a, dar poate fi sustinut si de elevii aflati spre sfarsitul clasei a 11-a.

Cost sustinere test si interpretare:

MyUniChoices - STANDARD (test + interpretare)
240 RON

MyUniChoices – PLUS (test + interpretare + ’Degree course Description Book’)
310 RON

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 

MyAptitude (potrivit pentru elevi de 13 – 15 ani)


Testele MyAptitude sunt concepute pentru a nu dura mai mult de o ora si 20 de minute. Pot fi sustinute atat individual, cat si in cadrul testului Preview. Acesta este compus din 7 teste individuale dedicate aptitudinilor lingvistice, numerice, abstracte, orientare in spatiu 2D si 3D, calculului aritmetic, viteza de lucru si ortografie.

Rezultatele sunt afisate in procente, comparandu-le cu cele ale altor studenti de aceeasi varsta si cu un parcurs academic asemanator. Se indica de asemenea si rapiditatea in raspuns si gradul de acuratete. In plus, daca studentul opteaza si pentru optiunea Preview, acesta va primi si informatii cu referire la domeniile de lucru care i s-ar potrivi. 

Rezultatele testelor au fost comparate cu notele obtinute in examenele de GCSE si chiar AS, A level sau IB. Din aceasta comparatie reiese faptul ca nivelul aptitudinilor indicat in testele Cambridge este acelasi cu nivelul de performanta academica al elevilor.


Cost sustinere test si interpretare:
200 RON

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 


 

Pentru programari sau intrebari ne puteti contacta astfel:

 

16 feb. 2016 admin 40246 views
Citeste si