Teste de Orientare Profesionala

Teste de Orientare Profesionala

Alegerea cursului si a universitatii potrivite tie este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a-ti dedica urmatorii 3-5 ani studiilor universitare si cu atat mai mult inaintea primilor pasi in cariera dorita.

Testele MyUniChoices (Centigrade) si MyCareerChoices (Preview Questionaire) si MyAptitude (Cambridge Profile), oferite de MyFutureChoices, anterior denumita Cambridge Occupational Analysts (COA) sunt concepute pentru a oferi uneltele necesare descoperirii domeniului potrivit de studiu.
 


Cum te poate ajuta un test de orientare profesionala?

Un test de orientare profesionala reprezinta un test de autocunoastere si evaluare a cunostintelor despre domenii si a aptitudinilor dobandite. Rezultatele testului vor prezenta cunostintele copilului despre domeniile de studiu in care acesta isi poate forma o cariera. Fiecare domeniu prezinta si profesiile specifice in care viitorul angajat isi poate desfasura activitatea. In ce maniera ajuta rezultatele testului copilul?

  • sa dezvolte o cunoastere aprofundata a mai multor profesii/ocupatii si a cerintelor de formare specifice
  • sa se pregateasca pentru alegerea corecta a universitatii
  • sa obtina informatii despre importanta experientei practice si dezvoltarea unui set de abilitati necesare pe piata muncii si a celor specifice unui domeniu de activitate

Toate testele de orientare educationala si profesionala se fac pe baza de programare in prealabil, in oricare din birourile IntegralEdu sau prin Skype.‚Äč Serviciul se  poate achita inainte sau in ziua testarii.

 

Pachet Complet MyCareerChoices + My Aptitude 500 RON 
MyCareerChoices 380 RON 
MyAptitude 220 RON 
MyUniChoices 270 RON 

 

Pachet Complet MyCareerChoices+MyAptitude (potrivit pentru elevi de 14 – 17 ani)


MyCareerChoices + MyAptitude ajuta elevii sa identifice domeniile potrivite lor, sa afle cum ar putea sa-si dezvolte abilitatile si sa poata primi mai multe detalii despre anumite domenii de interes, sa ia decizii legate de viitorul lor in cunostinta de cauza, sa inteleaga relevanta domeniului ales in tipul de cariera dorit de ei. Analizand individual raspunsurile fiecarui elev, MyCareerChoices + MyAptitude elaboreaza un profil de interese luand in considerare peste 40 de domenii de activitate, rezultat oferit in urma raspunsurilor a 300 de intrebari. In plus, ofera acces la MyCareersRoom – o platforma online personalizata, in care elevul va avea posibilitatea sa exploreze rezultatul testului in amanunt. 

Testul se preteaza elevilor din clasele a 9-a, a 10-a si a 11-a.

Cost sustinere test si interpretare: 500 RON 

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 

MyCareerChoices (potrivit pentru elevi de 14 – 17 ani)

 

MyCareerChoices este alcatuit din 300 de intrebari bazate pe 40 de domenii de activitate. In urma acestui test se creeaza un profil de interese bazat pe raspunsurile oferite. Fiecarui domeniu de activitate ii este alocat un set de intrebari directe, cat si specifice, ce genereaza nivelul de interes, dar si de potrivire cu domeniul respectiv. Acest test ofera acces la MyCareersRoom – o platforma online personalizata, in care elevul va avea posibilitatea sa exploreze rezultatul testului in amanunt. 

Cost sustinere test si interpretare: 380 RON 

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 

MyAptitude (potrivit pentru elevi de 14 – 16 ani)


Testele MyAptitude sunt concepute pentru a nu dura mai mult de 1h si 20  de minute. Pot fi sustinute atat individual, cat si in cadrul Pachetului Complet MyCareerChoices + My Aptitude. Acesta este compus din 7 teste individuale dedicate aptitudinilor lingvistice, numerice, abstracte, orientare in spatiu 2D si 3D, calculului aritmetic si viteza de lucru.

Rezultatele sunt afisate in procente, comparandu-le cu cele ale altor studenti de aceeasi varsta si cu un parcurs academic asemanator. Se indica de asemenea si rapiditatea in raspuns si gradul de acuratete. In plus, daca studentul opteaza si pentru optiunea MyCareerChoices, acesta va primi si informatii cu referire la domeniile de lucru care i s-ar potrivi. 

Rezultatele testelor au fost comparate cu notele obtinute in examenele de GCSE si chiar AS, A level sau IB. Din aceasta comparatie reiese faptul ca nivelul aptitudinilor indicat in testele Cambridge este acelasi cu nivelul de performanta academica al elevilor.


Cost sustinere test si interpretare: 220 RON 

Este recomandat ca testele sa fie sustinute in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in interpretarea lor. Ele pot fi sustinute si online, interpretarea avand loc ulterior.

 

MyUniChoices (potrivit pentru elevi de 17 – 18 ani)


MyUniChoices analizeaza interesele elevului si pune la dispozitie o lista de domenii de studiu si cariera, cursuri si institutii potrivite lui, il face sa inteleaga cerintele fiecarui domeniu in parte si sugereaza optiuni viabile, inclusiv optiuni pe care studentul fie nu le-ar fi luat in considerare, fie nu stie de existenta lor. De asemenea, testul ii ajuta pe elevi sa caute informatii relevante pentru procesul decizional.

Feedback-ul oferit de MyUniChoices este sub forma de caiet de lucru (workbook), ce cuprinde: o lista cu primele 6-8 domenii de specialitate, cursuri, institutii si universitati, formulare de analiza a cursurilor si site-urilor si multe alte resurse utile.
Testul se preteaza elevilor de clasa a 12-a, dar poate fi sustinut si de elevii aflati spre sfarsitul clasei a 11-a.

Cost sustinere test si interpretare: 270 RON 

Ele pot fi sustinute fie in unul dintre birourile IntegralEdu din tara pentru a fi insotit de un consultant in administrarea si interpretarea lor, fie online, interpretarea avand loc ulterior direct la birou sau prin Skype.

 


 

Pentru programari sau intrebari ne puteti contacta astfel:


Pentru profesori: 

IntegralEdu organizeaza Centre de Testare pentru testele de orientare profesionala MyFutureChoice in licee si scoli.
Pentru mai multe informatii legate de testari si despre cum le putem organiza impreuna pentru elevii dumneavoastra,
contactati-ne la numarul de telefon 0733 069 068
- Alexandra Badescu, Head of New Business 
 
Citeste si