Taxele de scolarizare ale universitatilor din Anglia in 2021

Taxele de scolarizare ale universitatilor din Anglia in 2021

 

In data de 23 Iunie 2020, The UK Minister of State for Universities (Michelle Donelan) a publicat criteriile de eligibilitate pentru studentii care doresc sa inceapa cursurile in Anglia incepand cu anul academic 2021.

Astfel, in urma deciziei Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana; incepand cu anul academic 2021, studentii din Romania alaturi de studentii din UE, de cei ai altor tari membre SEE si cetatenii elvetieni care vor studia in Anglia, nu vor mai fi eligibili pentru statutul de “Home/EU fee ”.  In conformitate cu articolul publicat pe GOV.UK suportul financiar pentru programele de licenta si masterat oferit de Student Finance England pentru cursurile incepand din anul universitar 2021 nu va mai fi disponibil pentru cetatenii din U.E. Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord urmeaza sa faca declaratii referitoare la deciziile privind finantarea si taxele de studiu.

 

 Ne putem imagina ca pentru tine, la fel ca si pentru noi, poate aceasta nu a fost o veste incurajatoare, insa nu trebuie sa uitam ca orice schimbare deschide noi oportunitati. Universitatile din Anglia ofera burse substantiale studentilor europeni pentru a-si putea continua studiile in cadrul universitatii dorite. 
 

Noi, echipa IntegralEdu stim ca educatia sporeste sansele unui individ de a se adapta schimbarilor in viata si reprezinta o necesitate pentru un viitor promitator, sigur si pentru o viata stabila. Ne dedicam in continuare demersurilor tale de a urma un program de studiu in strainatate si vom fi in continuare alaturi de tine in procesul de identificare al universitatii potrivite, fie ca este vorba despre Marea Britanie sau orice alta tara din Europa (Olanda, Danemarca, Suedia, Italia, Franta, Germania, Austria, Elvetia etc.) si nu numai. Cu mai mult de 5000 de programe de licenta si masterat cu predare in limba engleza oferite de universitatile din Europa, suntem increzatori ca vom gasi optiunile de studiu perfecte pentru tine. Tot ce trebuie sa faci, este sa contactezi din timp un consultant educational care iti va ghida pasii pe parcursul procesului de admitere.

 

Quick FAQ about Brexit

 

Studentii din UE/EEA vor mai putea studia in Marea Britanie?


Nu se va schimba statutul de imigrare al studentilor din UE care sunt deja pe teritoriul Marii Britanii. Acest lucru a fost confirmat de guvernul britanic ca parte a EU Settlment Scheme.

Cetatenii UE care locuiesc deja in Marea Britanie vor putea aplica pentru EU Settlment Scheme. Cetatenii membri ai statelor U.E. care sosesc in Marea Britanie pana la 31 decembrie 2020 vor putea, de asemenea, sa depuna o cerere pentru obtinerea statutului settled sau pre-settled. Termenul limita pentru depunerea cererii este de 30 iunie 2021.

Statutul settled permite cetatenilor UE care au locuit pe teritoriul Marii Britanii in ultimii cinci ani, sa lucreze si sa studieze in Marea Britanie in continuare, fara a exista constrangeri. Cetatenii UE care au locuit in Marea Britanie de mai putin de cinci ani vor putea solicita statutul pre-settled, iar in momentul indeplinirii cerintei de rezidenta, pot solicita statutul settled.


 

Taxele de scolarizare pentru studentii UE / SEE care studiaza la universitatile din Anglia se vor schimba?


Guvernul englez a confirmat ca studentii UE care incep un curs in anul academic 2020-2021 (septembrie/octombrie sau ianuarie/februarie) vor plati in continuare aceeasi taxa ca si cetatenii englezi si vor putea beneficia de sprijinul financiar acordat de catre Student Finance Services. 

Desi nu a fost confirmat faptul ca studentii din UE for fi incadrati ca si studenti internationali, in ceea ce priveste taxa de studiu, este confirmat faptul ca nu vor mai beneficia de “Home/EU fees”.


 

Care este pozitia universitatilor din Marea Britanie?


Grupul Russell (format din cateva dintre universitatile de top din Marea Britanie) a declarat ca va colabora strans cu guvernul pentru a se asigura ca universitatile si comunitatea de cercetare vor primi cel mai bun rezultat posibil dupa ce Marea Britanie va parasi UE.

Odata cu cresterea taxelor pentru studentii UE incepand cu 2021, institutiile de invatamant superior de pe teritoriul Angliei exploreaza o serie de optiuni (burse de studiu semnificative, alte resurse de finantare) si vor publica informatii suplimentare cu privire la taxele noastre de scolarizare pentru studentii UE la timp.


 

Voi avea nevoie de viza?


Daca esti cetatean UE / SEE care va incepe programul de studiu in septembrie 2020, nu vei avea nevoie de viza pentru a intra in Marea Britanie. Cu toate acestea, va trebui sa aplici online pentru EU Settlement Scheme.

Studentii care vor incepe un program de studiu dupa data de 1 ianuarie 2021 vor aplica pentru viza de studiu in Marea Britanie in baza:

  • Dovezii de admitere la una dintre institutiile din Marea Britanie
  • Dovezii nivelului limbii engleze
  • Evaluarii financiare

Recomandam tuturor absolventilor care s-au gandit sa-si amane studiile pana in 2021 sa ia in calcul urmatoarele aspecte. Pentru studentii care provin din state membre ale UE, 2020 va fi ultimul an in care vor avea cu siguranta acces la taxe similare cu cele percepute pentru studentii din Marea Britanie si vor beneficia sprijin financiar din partea guvernului britanic.