Danemarca

Danemarca
Studii in Danemarca


Daca iti doresti sa studiezi intr-un sistem si o tara centrata pe calitate educationala si practica in industrie, Danemarca reprezinta o varianta excelenta. Studentii beneficiaza si se bucura nu numai de calitatea educatiei ci si de experienta de viata din timpul studiilor, intr-o tara primitoare, eco-friendly si sigura. In Danemarca institutiile de invatamant superior ofera programe de studiu ce promoveaza gandirea analitica, creativitatea si munca in echipa. Sistemul educational este centrat pe student si pe intelegerea nevoilor si a potentialului acestuia, astfel exista o colaborare restransa intre profesori si studenti.

De asemenea, internship-urile, bine cotate, contribuie la dezvoltarea educationala si profesionala a studentilor, acestia devenind constienti si pregatiti pentru piata muncii.

Pentru a studia in Danemarca, studentii trebuie sa cunoasca destul de bine sistemul educational si sa inteleaga diferenta dintre cele doua tipuri de institutii. In general programele de studii sunt tehnice axandu-se pe practica in industrie.

  • academii profesionale si colegii centrate pe practica si specializarea pe un anumit domeniu, ca de exemplu afaceri, management hotelier, tehnologie arhitecturala etc.;
  • universitati care pun accent pe partea teoretica, cum ar fi stiinte, stiinte umane sau sociale - bazate in general pe cercetare si inovare.

Acestea au un sistem de credite comun, care permite studentilor transferul de la o institutie la alta in diferite etape ale studiilor.

Academiile si colegiile ofera programe de doi ani intr-un domeniu la alegere, punandu-se accentul pe latura practica si legatura stransa intre student si profesor. La terminarea celor doi ani de specializare, se poate urma un program de Top-Up pentru obtinerea licentei, care dureaza 1.5 -2 ani. In baza diplomei de licenta obtinute, studentii pot aplica pentru un program de master.

Universitatile din Danemarca ofera programe de licenta de trei ani si jumatate si programe de master de doi ani. Universitatile daneze sunt centre de cercetare si inovare in mediile de afaceri si tehnologii, beneficiind de dotari moderne si experti in domeniu.

 

Taxe de studii

 
In Danemarca studiul este gratuit pentru studentii din Uniunea Europeana. 
 

Metode de finantare


Studentii care urmeaza studii de licenta sau de master la o universitate din Danemarca pot beneficia de o bursa de pana la 825 de euro pe luna, oferita de guvernul danez. Pentru a putea aplica pentru aceasta bursa, studentul trebuie sa aiba un contract de munca pe cel putin 10-12 ore pe saptamana si sa fie cetatean european. 

 

Cazarea


Atunci cand decizi sa pleci la studii in strainatate, trebuie sa iei in considerare o multime de factori importanti care se vor resimti atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Insa, pe langa taxele de studiu, costurile de cazare sunt urmatoarea prioritate pe lista. Dar care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre cazare in cele mai cautate destinatii de studiu?

Afla mai multe detalii despre cazarea in Danemarca.

Citeste si