Danemarca

25 oct. 2019 Admin 4889 views
Danemarca
Studii in Danemarca

Pentru a studia in Danemarca, studentii trebuie sa cunoasca destul de bine sistemul educational si sa intelegea diferenta dintre cele doua tipuri de institutii:

  • academii profesionale si colegii concentrate pe practica si specializarea pe un anumit domeniu, ca de exemplu afaceri, management hotelier, tehnologie arhitecturala etc.;
  • universitati care pun accent pe partea teoretica, cum ar fi stiinte, stiinte umane sau sociale.

Acestea au un sistem de credite comun, care permite studentilor transferul de la o institutie la alta in diferite etape ale studiilor.

Academiile si colegiile ofera programe de doi ani intr-un domeniu la alegere, punandu-se accentul pe latura practica si legatura stransa intre student si profesor. La terminarea celor doi ani de specializare, se poate urma un program de Top-Up pentru obtinerea licentei, care dureaza 1.5 -2 ani. In baza diplomei de licenta obtinute, studentii pot aplica pentru un program de master.

Universitatile din Danemarca ofera programe de licenta de trei ani si jumatate si programe de master de doi ani.

 

Taxe de studii

 In Danemarca studiul este gratuit pentru studentii din Uniunea Europeana. 

 

Metode de finantare

Studentii care urmeaza studii de licenta sau de master la o universitate din Danemarca pot beneficia de o bursa de pana la 825 de euro pe luna, oferita de guvernul danez. Pentru a putea aplica pentru aceasta bursa, studentul trebuie sa aiba un contract de munca pe cel putin 10-12 ore pe saptamana si sa fie cetatean european. 

 

Cazarea

Atunci cand decizi sa pleci la studii in strainatate, trebuie sa iei in considerare o multime de factori importanti care se vor resimti atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Insa, pe langa taxele de studiu, costurile de cazare sunt urmatoarea prioritate pe lista. Dar care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre cazare in cele mai cautate destinatii de studiu?

Afla mai multe detalii despre cazarea in Danemarca.

25 oct. 2019 Admin 4889 views
Citeste si