Ce presupune studiul in strainatate in 2021?

Ce presupune studiul in strainatate in 2021?

Iti doresti sa incepi o facultate in strainatate in toamna anului 2021? Multi dintre colegii tai de generatie deja lucreaza cu un consultant IntegralEdu pentru a pregati si imbunatati dosarul de admitere.

 

Nu este niciodata prea devreme pentru a pregati admiterea la universitate, mai ales daca iti doresti sa studiezi in straintate. Iata care sunt pasii pe care alti elevi ii parcurg in aceasta perioada impreuna cu un consultant educational IntegralEdu, dar si o serie de date cheie in procesul de admitere. Prin aceasta pregatire ne dorim sa ne asiguram ca dosarul tau de admitere se va face remarcat.

 

 1. Selectarea universitatilor si cursurilor potrivite – consultantii IntegralEdu lucrează individual cu fiecare student, ajutand la identificarea universitatilor si cursurilor potrivite asteptarilor tale si iti spune care sunt universitatile ce ofera cele mai competitive programe pentru domeniul ales. 
   
 2. Evaluarea cerintelor de admitere – Consultantii IntegralEdu te ajuta sa adaptezi dosarul de admitere in conformitate cu cerintele universitatilor
   
 3. Evaluarea profilului – Nici un consultant educational nu iti poate garanta admiterea la o anume universitate fara a identifica puntele tale forte. De aceea este indicat sa ii oferi timp consultantului tau pentru a te cunoaste.
   
 4. Examene de admitere – Consultantii IntegralEdu raspund la intrebari despre examenele de admitere la universitate, când si cum trebuie sa programezi testarea.
   
 5. Evaluarea nivelului de limba: in functie de limba de predare, consultantul educational iti poate oferi posibilitatea de a testa nivelul de limba dar iti poate spune si care sunt nevoile tale pentru obtinerea unui certificat care sa ateste nivelul
   
 6. Scrisoare de motivatie – Constultantul tau te va ajuta cu revizuirea eseului de admitere (Personal Statement)
   
 7. Imbunatatirea dosarului de admitere: Fie ca este vorba de lectura potrivita, activitati extrascolare sau cursuri de initiere, consultantul iti ofera sfaturi utile pentru a avea un dosar cat mai competitiv.
   
 8. Stabilirea unui program - Consultantii lucreaza cu fiecare student pentru a stabili un program realist pentru se incadra in termenele limita

 

                                                                                  

 

Si ca sa iti poti da seama mai clar de ce este important sa demarezi si sa pregatesti din timp aplicatia ta pentru studii in strainatate, iata o mica parte dintre termenele limita la care te poti astepta daca iti doresti sa incepi facultatea in toamna anului 2021:

 • 9 August 2020 – termenul limita pentru inscrierea la examenul BMAT (solicitat de o parte dintre universitatile din UK pentru anumite cursuri)
   
 • 15 Octombrie 2020 – termenul limita pentru a candida la Oxford, Cambridge sau majoritatea cursurilor în medicină, stomatologie și medicină veterinară, incluzand si inregistrarea pentru examenel specifice.
   
 • 1 Octombrie 2020 – Termenul limita pentru Conservator si cursurile de muzica
   
 • 22 Octombrie 2020 – Deadline pentru completarea formularelor suplimentare solicitate de University of Cambridge
   
 • Decembrie 2020 – perioada de interviuri pentru Oxford si Cambridge
   
 • 15 Ianuarie 2021 – Termenul limita pentru a depune candidatura la majoritatea programelor in Marea Britanie si pentru o parte dintre programele de licanta din Olanda
   
 • 15 Martie 2021 – Termenul limita pentru finalizarea aplicatiei pentru Danemarca

 

Daca va doriti sa aflati mai multe informatii, puteti participa in perioada urmatoare la sesiunile noastre de informare, gratuiteSesiune de informare: Destinatii de studiu accesibile  - 19 iunie, de la ora 12.00 

Recomandat pentru  aceia care isi doresc mai multe detalii asupra costurilor in tarile cele mai accesibile financiar (Olanda, Danemarca, Germania, Franta) 

 

Sesiune de informare: Destinatii de studiu de top  - 23 iunie, de la ora 12.00 
Recomandat pentru cei care doresc admitere la Ivy League in USA si Russell Group in UK – proceduri de admitere, interviu, examene suplimentare.
 

 

Alegerea universitatii poate fi stresanta din numeroase motive insa nu lasa si procesul de admitere sa reprezinte un stres.

Consultantii IntegralEdu iti stau la dispozitie pentru informatii, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si sa stabilesti o sedinta de consultanta gratuita.
Citeste si