Solutii de finanţare valabile pentru toţi studenţii UE

9165 views
Solutii de finanţare valabile pentru toţi studenţii UE

 

1. Împrumuturi pentru taxa de școlarizare reprezintă un ajutor financiar oferit, de regulă, de instituțiile guvernamentale, care au rate fixe și o dobândă scăzută, fiind astfel mai ușor de rambursat. Iată cum funcționează împrumuturile pentru studenți în unele țări:

MAREA BRITANIE: Guvernul britanic oferă posibilitatea tuturor studenţilor din ţările membre UE să acceseze un împrumut care acoperă integral taxa de studii. Demersurile se realizează în primăvara anului dinaintea începerii studiilor şi constau în completarea unui formular dedicat. Împrumutul urmează să fie returnat după finalizarea studiilor, în baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului şi dobânzile aplicate sumei datorate, pe o perioadă de maxim 30 de ani, după care împrumutul se prescrie.

OLANDA: Guvernul olandez oferă posibilitatea tuturor studenţilor din ţările membre UE să acceseze un împrumut care acoperă integral taxa de studii. Demersurile se realizează numai după sosirea la universitate în Olanda, dacă studentul îşi deschide un cont într-o bancă olandeză şi face dovada rezidenţei pe teritoriul Olandei. Împrumutul va fi returnat după finalizarea studiilor în baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului şi dobânzile aplicate sumei datorate.

DANEMARCA: Danemarca nu percepe taxă de şcolarizare pentru studenţii din ţările membre UE.

 

2. Un mod mai convenabil de a finanța programul de studiu în străinătate este prin burse.

Există o gamă largă de burse precum: burse bazate pe studiu si merit, burse sportive, burse bazate pe talent. Cu toate acestea, mitul burselor oferite doar în baza acestor criterii minime continuă să circule in rândul potențialilor studenți. Este important de reținut că există o mare varietate de criterii de selecție, de la joburile părinților până la locul în care locuiești, si nu sunt doar bazate pe merit sau talent. De asemenea, nu este întotdeauna nevoie să ai cele mai bune rezultate – multe programe vizează studenți consacrați, ce vin cu idei inovatoare.

 

3. Ajutoarele studentesti sau subvențiile pentru studenți reprezintă formele de finanțare bazate pe necesități. De regulă, în baza unor condiții, acestea nu trebuie a fi rambursate, însă obtinerea acestora implica îndeplinirea anumitor condiții financiare, cum ar fi surse de venit foarte mici, sau chiar lipsa totală a acestora. Valoarea lor variază mult de la o universitate la alta, precum și de la o țară la alta. De exemplu, pentru a fi subvenționat în Olanda cu până la 400 euro pe luna, este necesar să lucrezi un număr de 56 ore lunar, iar venitul parinților tăi cumulat să nu depășească 46.000 euro anual brut.

 

4. Când rămâneți fără opțiuni pentru finanțarea studiilor, puteți încerca întotdeauna să aplicați pentru un loc de muncă în timpul studiilor în străinătate. Majoritatea studenților internaționali cu permis de ședere sunt eligibili să lucreze, cel puțin part-time. Acest lucru vă va permite să participați la majoritatea cursurilor și să suportați o parte din costurile de trai. Cu toate acestea, acest tip de venit functionează cel mai bine în combinație cu un alt tip de finanțare.

 

9165 views
Citeste si