Posibila amanare a examenului de Bacalaureat - FAQ

Posibila amanare a examenului de Bacalaureat  - FAQ

Cum este afectat procesul de aplicare la universitățile din Marea Britanie de către o posibila amânare a examenului de Bacalaureat?

Suntem conștienți de faptul că, pentru elevii de clasa a XII-a, această perioadă este una deosebit de stresantă, atât pentru elevii din România, cât și pentru parinții acestora. Având în vedere posibilitatea de amânare a examenului de Bacalaureat, am luat decizia de a face tot posibilul pentru a va susține la fiecare pas. Cel mai probabil, primul lucru la care vă doriți să aflați răspunsul este dacă, până la urma, va fi examenul de Bacalaureat amânat sau nu?

Din păcate, în privința acestei întrebări, nimeni nu cunoaște, încă, răspunsul. Totul depinde de evoluția situației actuale. În momentul în care avem informații noi, vom lua toate măsurile pentru a vă menține informați. Mai mult decât atât, ceea ce putem face este să răspundem întrebărilor cele mai comune pe care le-am primit în ultima perioadă de la clienții noștri, abordând mai multe scenarii ipotetice.

 

În cazul în care examenul de Bacalaureat va fi amânat, voi putea aplica, în continuare, la o universitate din străinătate?


Cu siguranță! Prin intermediul IntegralEdu asiguram constant informarea instituțiilor partenere IntegralEdu in Marea Britanie de situația actuală din România, aceasta nefiind una unică la nivel internațional. Ca atare, avem garanția că, indiferent de circumstanțe, acestea își vor vor adapta procesul de aplicare pentru ca toți elevii doritori să își poată îndeplini visul de a studia la o universitate din străinătate.

 

Va fi împrumutul din Martea Britanie afectat de către situația privind COVID19?


Nu! În ceea ce îi privește pe cei care își încep studiile în anul universitar 2020-2021, împrumutul din Marea Britanie pentru studenții europeni va fi acordat în aceleași condiții ca și până acum, împrumutul fiind garantat viitorilor studenți europeni care doresc sa acceseze un program de licență sau de masterat pe teritoriul Regatului Unit.

 

Posibila amânare a examenului de Bacalaureat ar putea să afecteze încadrarea în deadline-ul pentru trimiterea documentelor finale. Va trebui să mai aștept încă un an pentru a putea aplica?


În cazul în care examenul de Bacalaureat este amânat, există două scenarii posibile, în funcție de felul în care vor evolua faptele. Un prim scenariu este acela în care susținerea examenului de Bacalaureat va fi amânat cu doar câteva luni. În acest caz, deadline-ul pentru trimiterea documentelor finale va fi, de asemenea, amânat, pentru a permite elevilor români să se încadreze în termenul limită și să își trimită diploma la timp. De aceea, nu ar trebui să vă faceți griji în această privință.

Un al doilea scenariu potențial este acela în care susținerea examenului de Bacalaureat va fi amânată cu mai mult de câteva luni, depășind, chiar, luna septembrie, în care cursurile universitare ar trebui să înceapă. În această situație, cel mai probabil demers va fi cel în care admiterea se va efectua pe baza fișei matricole din clasele IX - XII, iar trimiterea diplomei de Bacalaureat ar urma la o dată ulterioară.

 

Dacă situația nu se ameliorează, cum va fi afectat noul an academic? Toate cursurile universitate vor fi mutate în online?


Majoritatea universităților deja au luat măsuri pentru mutarea în online a cursurilor universitare, folosind platforme precum Zoom, Moodle sau Google Hangout Meets. Dacă situația va rămâne la fel în perioada următoare, activitatea academica va fi, cu certitudine, continuată în mediul online.

 

Universitatea la care vreau să aplic includea un interviu live în procesul de admitere. Cum se procedează în această situație?


La fel ca în cazul tuturor celorlalte activități care presupun întâlniri fizice între participanți, chiar și interviurile care fac parte din procesul de admitere vor fi mutate în online. Dacă deja ați aplicat și, totuși, nu ați primit încă o informare oficială din partea universității respective în această privință, vă rugăm să luați legătura cu un consultant IntegralEdu.

 

Examenul pe care trebuia să îl susțin era de tipul A-levels sau IB, cum va fi afectată admiterea mea, având în vedere anularea acestor examene?


Momentan, nu există o decizie oficială în această privință. Cel mai probabil scenariu este acela ca notele predictive să înlocuiască, pentru moment, notele examinării finale, iar ofertele condiționate de rezultatul final (Conditional Offers) să fie înlocuite de oferte necondiționate. (Unconditional Offers). O alternativă a înlocuirii notelor din examinarea finală este aceea ca rezultatul final să fie unul stabilit de către profesori, în mod individual, pentru fiecare elev. Astfel, factori precum notele obținute la simulări și notele școlare pot fi luate în considerare, concomitent cu notele predictive, pentru a stabili rezultatele finale ale elevilor, ofertele necondiționate înlocuindu-le, și în acest scenariu, pe cele condiționate.

De asemenea, un factor important pe care ar trebui să îl luați în considerare este că anumite universități iau deja în considerare măsuri în ceea ce privește condițiile privind certificatul de limbă engleză, unele dintre acestea revizuind cerințele de admitere la un nivel mai scăzut, atât în privința performanțelor academice cât și a celor de limba engleză.

 

În prezent, IntegralEdu menține contactul în permanență cu universitățile din Marea Britanie și depunem eforturi astfel încât toate informațiile primite de către noi să ajungă și la elevii afectați de schimbările actuale. Ne propunem, în perioada care urmează, să stabilim un proces de comunicare continuă și deschisă cu elevii și parinții elevilor din România. Dacă aveți orice fel de întrebări sau nelămuriri în privința consecințelor situației actuale, ce nu au fost acoperite în paragrafele anterioare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa de email: anamaria@integraledu.ro

 

 

Citeste si