Olanda

13 nov. 2015 Admin 5951 views
Olanda

In timp ce alte tari discuta modul de punere in practica a Conventiei de la Bologna, Olanda este prima care deschide portile universitatilor sale pentru studentii straini, prin introducerea de programe in limba engleza. Guvernul investeste masiv in invatamantul superior, prin urmare campusurile noi ale universitatilor din Olanda se numara printre capodoperele arhitecturii contemporane - cu incaperi ce beneficiaza din plin de lumina naturala, zone pentru petrecerea timpului liber, confortabile si primitoare, precum si sali dotate cu aparatura moderna. Olanda se numara printre tarile preferate de studentii romani si ocupa un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste preferintele fata de invatamantul universitar.

Universitatile din Olanda sunt de doua tipuri: teoretice si de stiinte aplicate.

Universitatile de Stiinte Aplicate au o orientare practica, punand accent pe pregatirea profesionala a studentilor in diferite  domenii ale economiei si afacerilor. Programul de studii universitare are durata de 4 ani, incluzand si un an de practica. Dupa absolvire, studentii isi gasesc cu usurinta un loc de munca, avand deja experienta in domeniul ales. In universitatile teoretice, cercetarea stiintifica face parte din programa fiecarui student. Studiile universitare au durata de 3 ani, iar cele de master de 2 ani.

Taxe de studii - cat este taxa facultate in Olanda dar  taxa pentru un program de master?


Taxe de studiu in Olanda: 2 006 € /an pentru programele de licenta si master (universitati de research) si intre 12 000 – 21 000  €/program pentru masterate (universitati de stiinte aplicate)
 

Exista burse de studii in Olanda?


Burse si posibilitati de finantare: burse sociale (pentru studentii care lucreaza), imprumuturi studentesti

Contacteaza acum un consultant IntegralEdu pentru a vedea care sunt programele de studiu in limba engleza din care poti sa alegi si care sunt conditiile specifice de aplicare, studiu si trai in Olanda.

 

                                  

13 nov. 2015 Admin 5951 views
Citeste si