MyFutureChoices

21 aug. 2019 admin 3516 views
MyFutureChoices

Programele MyFutureChoices sunt concepute pentru a ajuta elevii sa ia o decizie mai informata legata de educatia si cariera lor. Acestea combina materiale de orientare, autoevaluari, evaluari independente si obiective pentru a dezvalui interesele, abilitatile, motivatiile, atitudinile si valorile elevilor. Evaluarile sunt furnizate printr-un amestec de chestionare, teste, calificari, interviuri si evaluari ale profesorilor.

 

Conceptul central este acela ca elevii se vor descurca bine in alegerile lor viitoare daca vor avea mixul potrivit de abilitati, motivatie si intelegere. Cu toate acestea, programele nu folosesc teste de personalitate sau de gandire. Exista o serie de motive pentru aceasta:

  • Studentii înca se dezvolta si, desi unele aspecte ale personalitatii pot fi destul de stabile, altele se schimba odata cu experienta si învatarea. Cursurile si locurile de munca au multe fatete, iar personalitati diferite, stilurile de învatare si gandire pot fi eficiente în diferite aspecte ale unui loc de munca. Este foarte, foarte neobisnuit, ca un singur tip de personalitate sau un singur stil de gandire sa fie singurul relevant pentru un subiect sau profesie.
  • Oamenii îsi pot adapta comportamentul pentru a face fata diferitelor tipuri de personalitate si stiluri de gandire si învatare, daca sunt suficient de motivati.
  • Adesea se fac ipoteze cu privire la relatia dintre tipurile de personalitate preferate si stilurile de învatare si gandire cu succesul muncii, care se dovedesc a fi gresite.

Acesta este motivul pentru care MyFutureChoice se concentreaza pe informatii despre realizarile, abilitatile, motivatiile si atitudinile elevilor pe care le colecteaza si care ofera valoare autentica atunci cand vine vorba de ghidarea lor.

Pentru mai multe detalii despre testele MyFutureChoices, urmeaza acest link: http://www.worlduniversities.ro/ro/articles/teste-de-orientare-profesionala

21 aug. 2019 admin 3516 views