Marea Britanie confirma imprumuturile studentesti pentru 2018-2019

21 apr. 2017 admin 1110 views
Marea Britanie confirma imprumuturile studentesti pentru 2018-2019

Guvernul Britanic a confirmat astazi (21 aprilie 2017) ca studentii din Uniunea Europeana vor continua sa fie eligibili pentru sprijin financiar si in anul universitar 2018-2019, atat pentru programe de licenta, cat si de masterat.

In anul universitar 2018 - 2019, studentii sau absolventii din UE vor continua sa aiba acces la imprumuturi si granturi, chiar daca programul la care sunt inscrisi se va incheia dupa iesirea din UE a Marii Britanii. Studentii din UE platesc aceleasi taxe de scolarizare ca si studentii britanici, spre deosebire de cetatenii tarilor non-UE care platesc taxe mai mari. 

Ministrul Universitatilor si Stiintelor, Joseph Edmund Johnson, declara:

"Am declarat angajamentul nostru fata de sectorul britanic de invatamant superior la standarde internationale. Prin intermediul strategiei noastre industriale moderne si al celor 4,7 miliarde de lire sterline directionate spre programe de cercetare si inovare in urmatorii 5 ani, ne asiguram ca Marea Britanie are abilitatile si mediul necesare pentru a continua sa fie lideri in mediul academic si de cercetare.

"O parte esentiala a succesului nostru este atragerea de tineri talentati din intreaga lume. Aceasta va reasigura cele mai stralucite minti din intreaga Europa sa continue sa aplice pentru studii Marea Britanie."

Intra in legatura cu un consultant educational IntegralEdu pentru a afla mai multe informatii despre studiul in Marea Britanie si despre posiblititatile de finantare disponibile. 

 

 

Sursa: Site-ul Guvernului Britanic

21 apr. 2017 admin 1110 views