ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN ofera burse de studiu pentru tinerii romani

11 nov. 2019 admin 4393 views
ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN ofera burse de studiu pentru tinerii romani

Ce au in comun domeniile design-ului, modei, artelor vizuale si comunicarii? Raspunsul poate fi la indemana: ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN - IED! Fie ca esti pasionat de design de obiecte, design grafic, design de interior, fashion, arte vizuale sau de comunicare, IED te pregateste pentru a fi un profesionist adevarat. Absolventii acestei universitati dobandesc cunostintele, abilitatile si experienta necesare pentru a-si crea propriile branduri sau pentru a lucra in companii internationale din zona fashion sau design. Acum si tinerii romani au sansa sa studieze la una dintre cele mai prestigioase universitati din domeniu, care stabileste trendurile internationale din aproape orice domeniu legat de estetica si frumos.

In acest an, IED ofera 53 de burse de studiu, care acopera 50% din taxa de scolarizare pentru anul universitar 2020-2021, pentru programele de licenta si masterat ce se desfasoara in centrele universitatilor sale din Milano, Barcelona, ​​Florenta, Madrid, Roma si Torino. Pentru a beneficia de aceasta bursa, trebuie sa incarci un proiect online pana la data de 13 decembrie 2019.

 

Cum te inscrii?

Cei care doresc sa aiba o astfel de experienta educationala trebuie doar sa-si foloseasca cea mai de pret resursa: imaginatia. Participantii trebuie sa-si arate abilitatile printr-o lucrare creativa, care poate sa contina una sau mai multe imagini, desene sau schite de design,  lucrare ce trebuie sa fie facuta intr-un singur .pdf sau .docx file de max 8 mb. Ideile si motivatiile trebuie sa fie explicate intr-o scrisoarea de prezentare, atasata lucrarii creative.

Brief: identifica 3 produse de design (materiale, imateriale, fizice sau digitale) din ultimii 15 ani care au contribuit la cresterea nivelului de respect fata de persoane, sexe, minoritati, culturii, medii si habitate. Selecteaza unul care este relevant pentru cursul de licenta sau de masterat pentru care doresti sa aplici si comenteaza motivele din spatele alegerii.

 

Conditii de eligibilitate

In concurs se pot inscrie candidatii cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani – impliniti la 31 decembrie 2020. Un alt criteriu de calificare pentru studii si pentru primirea bursei este reprezentat de obtinerea diplomei de bacalaureat (sau diplomei de licenta pentru cei ce aplica pentru un program de masterat) pana in luna septembrie 2020 si detinerea de cunostinte de limba straina de min B2 (in functie de limba straina aleasa pentru programul de studiu).

Pentru a participa la concursul de burse, elevii trebuie sa se inscrie online si sa-si incarce proiectul, tot online, pana la data de 13 decembrie 2019, pe site-ul universitatii, accesand acest link.

Ai intrebari sau ai nevoie de ajutor cu aplicatia la universitate si la bursele IED? Completeaza formularul online, iar un consultant IntegralEdu te va ajuta in cel mai scurt timp posibil. De asemenea, poti programa oricand o discutie/intalnire in oricare dintre birourile nostre din Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi sau Timisoara.


IED - ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN este o retea internationala de invatamant cu un ADN 100% italian care, inca din 1966, pregateste si face cercetare in domeniile: design, fashion, arte vizuale, comunicare si management in industriile creative.

11 nov. 2019 admin 4393 views