Imprumuturi pentru programe de master in Marea Britanie

Imprumuturi pentru programe de master in Marea Britanie

Incepand cu anul universitar 2016/2017 guvernul britanic impreuna cu Departamentul de Business Innovation au aprobat acordarea de imprumuturi si pentru programele postuniversitare/MBA.

Imprumutul pentru programe postuniversitare/MBA este valabil pentru toate institutiile acreditate din Anglia, Tara Galilor, Irlanda si o parte din institutiile din Scotia.

De la 1 august 2019, valoarea maxima acordata este de 10,906 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant. Pentru imprumut pot aplica toti candidatii pentru programe postuniversitare, care sunt cetateni ai tarilor membre UE si au avut resedinta intr-un stat membru EEA, in ultimii trei ani inainte de la data de incepere a studiilor de master si nu au obtinut anterior o diploma de master. Toti studentii cu varsta de pana la varsta de 60 de ani sunt eligibili pentru acest imprumut.

Rambursarea imprumutului incepe din luna aprilie a anului de dupa finalizarea studiilor. Returnarea imprumutului va depinde de nivelul de venit realizat dupa absolvire. Pentru Marea Britanie spre exemplu, venitul minim luat in considerare este de 25,725 de lire sterline pe an. Exemplificand, cu un venit anual de peste 25,725 de lire sterline in Marea Britanie, rata anuala minima este de 6% din venit. Pentru Romania, nivelul minim salarial anual de la care absolventul incepe rambursarea imprumutului este de 10,290 de lire sterline pe an.

In cazul in care candidatul a beneficiat deja de un imprumut pentru programul de licenta in Marea Britanie, atunci rambursarea celor doua credite va fi comasata.

Programele de doctorat au un sistem separat de finantare, valoarea atingand 25,700 de lire sterline pe an pentru programele incepute dupa 1 august 2019.

Pentru mai multe informatii despre conditiile de acordare a imprumuturilor, deadline-urile de aplicare si inscriere, recomandari privind universitatile si programele de studiu disponibile, contactati consultantii IntegralEdu 

Tinerii care nu au inceput deja demersurile de inscriere, dar vor sa aplice la programe master sau MBA la universitati din strainatate, pot apela oricand la serviciile consultantilor IntegralEdu, in oricare din birourile din tara.