Franta

23 aug. 2015 Admin 5695 views
Franta

In prezent, numarul studentilor straini din universitatile franceze se apropie de 300 de mii, situand Franta pe locul patru in lume. In anul 2010, statul francez a  investit 1,4% din PIB in invatamantul superior si activitatea de cercetare. Aceasta finantare reprezinta garantia standardelor ridicate in ceea ce priveste calitatea diplomelor emise. In cadrul institutiilor de invatamant publice, statul suporta o mare parte din costurile de scolarizare ale fiecarui student (intre 10 000 - 14 000 euro anual). Aceasta politica nationala permite ca taxa de scolarizare sa fie una dintre cele mai mici din lume, iar calitatea studiilor - ridicata.
 

Despre invatamantul superior in Franta:


In Franta exista trei tipuri principale de institutii de invatamant superior:

  • Universitati

Universitatile din Franta sunt scoli publice. In cadrul lor sunt admisi studentii care detin diploma de bacalaureat franceza (bac) sau o diploma straina, care asigura accesul la studii superioare in tara respectiva. Universitatile ofera programe de studiu fundamentale, tehnice sau cu orientare profesionala.  

  • Scoli superioare specializate si institute

Acestea sunt scoli superioare publice sau private, cu orientare profesionala in domenii precum ingineria, arhitectura, comertul si administratia, traducerea scrisa si orala, jurnalismul sau artele. Au standarde inalte in selectia si admiterea candidatilor.

  • Les Grandes écoles

Les Grandes écoles sunt institutii de invatamant superior publice sau private si ocupa un loc special in sistemul de invatamant francez. In cadrul lor se pregatesc ingineri si manageri la nivel inalt, precum si profesionisti in domeniul artei, literaturii si stiintelor umaniste. Accesul in aceste scoli, extrem de selectiv, are loc dupa sustinerea unui examen la sfarsitul celor doi ani din asa-numitele clasele pregatitoare (classes prepas) sau prin intermediul diplomei. In scolile cu un ciclu scolar de 5 ani si cursuri pregatitoare integrate, accesul se face direct dupa absolvirea invatamantului secundar.

Ce taxe de studiu sunt in Franta? Care sunt taxele pentru facultate in Franta, dar taxele pentru master Franta?


Taxe de studiu in Franta

  • 181 € /an pentru studiile de licenta
  • 250 € pe an pentru studiile de master,
  • 380  € pe an pentru doctorat,
  • 596  € pe an pentru scolile de inginerie
  • intre 3.000 – 15.000 € pe an pentru scolile private.
Burse de studiu in Franta

Burse si posibilitati de finantare: burse pentru studii sau ce acopera diferite costuri (intretinere, taxe scolarizare sau calatorie, etc.), burse pentru programe specifice.

Contacteaza acum un consultant IntegralEdu pentru a afla mai multe informatii despre programele universitare in Franta.

 

                                       

23 aug. 2015 Admin 5695 views
Citeste si