Marea Britanie

28 oct. 2019 Admin 10795 views
Marea Britanie
Studii in Marea Britanie

 

Universitatile din Marea Britanie ofera cea mai variata gama de programe de licenta, master si doctorat in limba engleza. Unul din cele mai mari avantaje este faptul ca multe universitati ofera posibilitatea de a combina specializari diferite din cadrul aceleiasi facultati, cum ar fi criminologie cu psihologie sau matematica cu finante; sau chiar din cadrul unor facultati diferite, ca de exemplu fizica cu filosofie. De asemenea, pe langa flexibilitate, in Marea Britanie se afla unele din cele mai bune universitati din lume, atat din punct de vedere academic, dar si tinand cont de inovatiile aduse in domeniile in care exceleaza.   

Programele de licenta au durata de trei ani, iar studentii care doresc sa faca si practica au posibilitatea de a opta pentru un program de tip "sandwich" intre anul 2 si anul 4. Pentru cei care studiaza un domeniu teoretic, universitatile pun la dispozitie un intreg an de schimb cultural la o universitate partenera din tari sau chiar continente diferite.

In alegerea universitatii potrivite, studentii iau in calcul nu numai pozitia in clasamente, ci si localizarea campusului universitar. Unii sunt atrasi de luminile Londrei, altii de atmosfera prietenoasa din Worcester. In prezent nu exista colt din Anglia, Scotia sau Wales in care sa nu intalnesti studenti romani.

Din noiembrie 2008, IntegralEdu este centru oficial UCAS in Romania, pentru depunerea documentelor in sistemul centralizat de aplicare la universitati si colegii in Marea Britanie. Rolul UCAS Apply Center - IntegralEdu este de a intocmi corespunzator, verifica si transmite aplicatiile, pentru orice universitate din Marea Britanie. Peste 3000 de tineri au beneficiat de consultanta educationala specializata oferita de IntegralEdu si au finalizat cu succes aplicatiile catre Marea Britanie prin intermediul centrului nostru de aplicatie.  Vezi aici mai multe detalii despre UCAS Apply Center - IntegralEdu.

Taxe de studiu

Taxe de studiu in Marea Britanie: 

  • 1.820 GBP Scotia, 4.160 GBP Irlanda de Nord, 9.000 GBP Tara Galilor si 9.250 GBP in Anglia pe an pentru studii de licenta la universitatile de stat;
  • 5.000 – 16.000 GBP pe an pentru programele de master;
  • 6.000 – 34.000 GBP pe an pentru programele de MBA.
Metode de fintare

Modalitatile de a acoperi aceste taxe sunt:

  • Imprumuturi studentesti pentru care sunt eligibili doar studentii de la programele de licenta (BA, BSc, BEng etc.) sau master (MA, MSc,etc), full-time sau part-time;
  • Burse academice sau sociale, in limita bugetului universitatilor.
Cazare

Atunci cand decizi sa pleci la studii in strainatate, trebuie sa iei in considerare o multime de factori importanti care se vor resimti atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Insa, pe langa taxele de studiu, costurile de cazare sunt urmatoarea prioritate pe lista. Dar care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre cazare in cele mai cautate destinatii de studiu?

Afla mai multe detalii despre cazarea in Marea Britanie.

28 oct. 2019 Admin 10795 views
Citeste si