Studii in Marea Britanie

Studii in Marea Britanie

 

Studii in Marea Britanie


Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinatii de studiu pentru studenții din Romania, dar si la nivel international. In prezent, in aproape orice locatie din Anglia, Scotia sau Tara Galilor vei intalni studenti romani.
 

 

Care sunt motivele pentru care studentii aleg atat de des Marea Britanie ca destinatie de studiu?


In primul rand, universitatile din Regatul Unit sunt unele dintre cele mai prestigioase din lume, atat din perspectiva academica si de cercetare, dar in ceea ce priveste pregatirea profesionala oferita studentilor.

Ranking-urile universitatilor din Marea Britanie ne pot oferi informatii nu doar in privinta calitatii generale a invatamantului oferit, ci si in privinta unui domeniu de studiu specific. Astfel, studentii au posibilitatea de a se orienta din timp catre o universitate care se afla in top in domeniul care le prezinta interes. 

Daca un program de Business, de exemplu, este ceea ce ii intereseaza, se pot orienta catre unele dintre cele mai bune programe de licenta la nivel global, cum ar fi cele oferite de catre Exeter University sau Lancaster; daca Economics este programul ce manifesta interes, acestia pot alege o universitate precum Hertfordshire sau Nottingham Trent.

Acestea sunt doar cateva exemple de domenii; poate ca al doilea cel mai relevant aspect al atractivitatii Marii Britanii reprezinta oferta foarte varianta de programe de licenta, master si doctorat. Pe langa faptul ca exista posibilitatea specializarii pe un domeniu de nisa, cum ar fi Game Design, Farmacologie sau Criminologie, Universitatile din Marea Britanie ofera si posibilitatea de a combina specializari diferite din cadrul aceleiasi facultati, cum ar fi criminologie cu psihologie sau matematica cu finante. Mai mult decat atat, multe universitati permit personalizarea studiilor prin combinarea specializarilor chiar si din cadrul unor facultati diferite, ca de exemplu biologie cu filosofie.

 

 

Programe de licenta in UK


Acestea au durata standard de trei ani in Anglia si Tara Galilor si 4 ani in Scotia, iar studentii care doresc sa dobandeasca experienta profesionala pe perioada studiilor au posibilitatea de a opta pentru un program de tip “placement" sau “sandwitch” year, intre anul 2 si anul 4. Pe lange acestea, multe universitati au parteneri internationali si pun la dispozitie un intreg an de schimb cultural la o universitate partenera din tari sau chiar continente diferite.

 

Programe de master in UK
 

Dupa absolvirea unui program de bachelor, fie in Romania, fie in strainatate, studentii eligibili pot alege sa urmeze un program de masterat in Marea Britanie. Acesta de obicei dureaza un an, insa exista si alte variante. Universitatile britanice sunt recunoscute pentru ca au cea mai variata gama de programe de masterat. Absolventii de licenta romani au acum oportunitatea de a explora si de a gasi programul potrivit de masterat care sa ii ajute sa isi construiasca o stralucita cariera. 

 

Cand incepe procesul de aplicare pentru o universitate in UK?


In mod normal, cu aproximativ un an inainte de inceperea anului universitar. Din noiembrie 2008, IntegralEdu este centru oficial UCAS in Romania, pentru depunerea documentelor in sistemul centralizat de aplicare la universitati si colegii in Marea Britanie. Rolul UCAS Apply Center - IntegralEdu este de a intocmi corespunzator, verifica si transmite aplicatiile, pentru orice universitate din Marea Britanie. Peste 3000 de tineri au beneficiat de consultanta educationala specializata oferita de IntegralEdu si au finalizat cu succes aplicatiile catre Marea Britanie prin intermediul centrului nostru de aplicatie.  Vezi aici mai multe detalii despre UCAS Apply Center - IntegralEdu.

 

Taxe de studiu in Marea Britanie


Guvernul englez a confirmat ca studentii UE care incep un curs in anul academic 2020-2021, January entry, vor plati in continuare aceeasi taxa ca si cetatenii englezi, anume 9.250 GBP pe an pentru studii de licenta la universitatile de stat. 

Pentru anul universitar 2021 - 2022, conform guvernului britanic, studentii UE vor achita International Fees, ceea ce inseamna ca taxele platite vor fi diferite in functie de universitatea si programul ales. Cu toate acestea, unele universitati au anuntat mentinerea de Home Fees pentru studentii europeni si pentru 2021. 


 

Metode de finantare a studiilor

 

  • Marea Britanie, January entry 2021, inca este acordat imprumutul studentesc de catre guvernul britanic - Student Finance Services ce acopera taxele de studiu - pentru care sunt eligibili doar studentii de la programele de licenta (BA, BSc, BEng etc.) sau master (MA, MSc,etc), full-time sau part-time;
     
  • Burse academice sau sociale, in limita bugetului universitatilor. Unele universitati ofera burse substantiale sub forma de reducere din taxa de studiu astfel incat aceasta sa ajunga la un cost apropiat de vechile Home Fees, anume £9250.
     
  • Tara Galilor - January entry 2021 - Pograme de Master - Studentii romani care incep un program de masterat in Ianuarie 2021) in Tara Galilor pot solicita pana la £17,489 prin platforma de finantare postuniversitara, printr-o combinatie de imprumut rambursabil si subventie nerambursabila.  Sumele accesate sunt transferate direct in contul studentului, in 3 rate, ceea ce inseamna ca le vei putea directionata spre achitarea taxelor de scolarizare si/sau a costurilor de trai.

 

Cazare in Marea Britanie


Atunci cand decizi ca vei studia in strainatate, este important sa iei in considerare o multitudine de factori relevanti, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Insa, pe langa taxele de studiu si formele de finantare, costurile de cazare si costurire asociate traiului sunt urmatoarea prioritate pe lista. Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre cazare in cele mai cautate destinatii de studiu?

Afla mai multe detalii despre cazarea in Marea Britanie.

 

Urmareste-ne si pe:
 YouTube       Instagram      Facebook

 

 

Citeste si