Confirmare imprumuturi studentesti in Marea Britanie

11 oct. 2016 admin 6882 views
Confirmare imprumuturi studentesti in Marea Britanie

Astazi, 11 Octombrie 2016, Guvernul Britanic a confirmat previziunile conform carora studentii din UE vor beneficia in continuare de sprijin guvernamental prin imprumuturile studentesti, pentru anul 2017-2018, intarind astfel si asteptarile IntegralEdu.

Studentii din Uniunea Europeana care aplica pentru anul universitar 2017-2018 in Marea Britanie vor avea acces in continuare la imprumuturile studentesti care acopera taxele de scolarizare.

Guvernul Britanic a confirmat astazi faptul ca studentii europeni care isi depun dosarele de admitere la o universitate britanica in anul universitar 2017-2018 vor continua sa fie eligibili pentru imprumuturi studentesti si burse, pe intreaga durata a studiilor.

Decizia luata va fi in sprijinul universitatilor si colegiilor din Marea Britanie, si va oferi siguranta viitorilor studenti in ceea ce priveste accesarea imprumutului, conditiile de acordare ramanand neschimbate, indiferent daca Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana.

Pentru programe de licenta, imprumutul este de 9 250 de lire sterline pe an, iar pentru studii de master este de 10 280 de lire sterline pentru tot programul. 
 

Ministrul de Stat pentru Educatie, Jo Johnson

“Stim ca rezultatul referendumului a generat multe nesigurante in ceea ce priveste sectorul educational. De aceea, in luna iunie a acestui an, am reactionat rapid cu privire la garantarea oportunitatilor de finantare si imprumut pentru studentii care si-au inceput studiile in acest an universitar.

Studentii internationali aduc o contributie importanta universitatilor noastre de top la nivel mondial si dorim sa pastram acest lucru. Aceasta ultima asigurare de a acorda imprumuturile studentesti si de a mentine eligibilitatea studentilor pe toata durata studiilor, va oferi o stabilitate care este importanta atat pentru universitati cat si pentru studenti.

Conform conditiilor actuale privind finantarile, studentii europeni sunt eligibili sa primeasca imprumuturi pentru taxa de scolarizare pentru studii de licenta, daca au fost rezidenti in Spatiul Economic European in ultimii 3 ani, inainte de inceperea studiilor. Cetatenii europeni care au locuit in ultimii 5 ani pe teritoriul Regatului Unit sunt de asemenea eligibili pentru sprijinul oferit aditional dar si pentru imprumutul oferit pentru programele de master. Similar, conform legii UE, studentii europeni se vor incadra pentru aceeasi taxa de scolarizare ca si studentii britanici. Studentii non-europeni sau internationali nu au incadrate taxele de scolarizare in acest plafon, ca si pana acum.”


Pentru mai multe informatii si pentru ajutor in accesarea acestor imprumuturi, programati o intalnire cu un consultant IntegralEdu

 

11 oct. 2016 admin 6882 views