Marea Britanie: împrumutul pentru anul universitar 2020-2021 și noul statut de imigrare

admin 10971 views
Marea Britanie: împrumutul pentru anul universitar 2020-2021 și noul statut de imigrare

Cetățenii Uniunii Europene vor beneficia în continuare de acordarea împrumuturilor studențești în ceea ce privește taxa de școlarizare pentru anul universitar 2020-2021, cu garanția că acesta va fi acordat până la finalizarea studiilor.

Împrumutul vizează atât programele de licență, prin acoperirea taxei de școlarizare anuală (9000-9250 lire sterline/an) dar și programele de masterat unde viitorii studenți pot împrumuta până la 10.906 lire sterline/program.

Într-un context de Brexit, toți cetățenii UE care sosesc în UK și intenționează să rămână după 31 decembrie 2020 trebuie să solicite noul statut de imigrare în Regat – EU Settlement Scheme.

Cererile trebuie depuse până la 30 iunie 2021, online, pe site-ul https://www.gov.uk/.

Există două tipuri de înregistrare pentru noul statut:

  • Statutul SETTLED se aplică cetățenilor europeni și membrilor de familie ai acestora care au locuit în Marea Britanie o perioadă neîntreruptă de 5 ani la data aplicării
  • Statutul PRE-SETTLED se aplică celor care au locuit în Marea Britanie pentru o perioadă mai scurtă de 5 ani, până la data de 31 decembrie 2020 și le permite acestora să acumuleze cei 5 ani necesari aplicației de SETTLED (este obligatoriu să aplicați pentru statutul de settled inainte de data expirarii statutului de pre-settled).

Aplicanții trebuie să dovedească: naționalitatea, identitatea, rezidența ​continuă* și să furnizeze date privind cazierul judiciar (dacă acesta există).

*Prin rezidență continuă se înțelege faptul că absențele din UK nu trebuie să depășească 6 luni sau mai puțin raportat la orice perioadă de 12 luni.​

 

Un ghid în limba română este disponibil la: https://www.gov.uk/guidance/settled-status-for-eu-citizens-and-their-families-translations.ro

 

admin 10971 views