Au inceput inscrierile pentru imprumuturile studentesti de master

20 iun. 2017 admin 1043 views
Au inceput inscrierile pentru imprumuturile studentesti de master

Viitorii studenti care isi vor incepe studiile la un program de master in Marea Britanie din septembrie 2017 se pot inscrie de acum pentru a primi imprumuturile studentesti din partea guvernului. Inscrierile sunt valabile pentru universitatile din Anglia, Tara Galilor si o parte din universitatile din Scotia, urmand sa inceapa si pentru Irlanda in perioada imediata. Imprumutul pentru programele postuniversitare este valabil pentru toate institutiile acreditate din Marea Britanie, iar valoarea maxima acordata este de 10 280 de lire sterline pentru cei doi ani de studiu, virata in trei transe egale. 
Pot beneficia de acest imprumut toti cetatenii tarilor membre UE care au avut resedinta intr-un stat EEA (inclusiv romanii cu resedinta in Romania) in ultimii trei ani inainte de data de incepere a studiilor de master si nu au obtinut anterior o diploma de master. 
Rambursarea se face dupa derminarea studiilor, numai dupa ce studentul depaseste un prag de venit de cel putin 21 000 de lire sterline pe an (acesta este un exmplu valabil ca prag minim de venit in Marea Britanie, pentru rambursarea imprumutului). Suma rambursata lunar va fi de 6% din venitul angajatului.  Pentru Romania, nivelul minim salarial anual de la care absolventul incepe rambursarea imprumutului este de 8 400 de lire sterline pe an.
Termenul limita pentru inscrieri este 1 septembrie. 

Pentru a aplica sau primi mai multe informatii in legatura cu modul in care se aplica pentru imprumuturile de studiu, contactati un consultant IntegralEdu, in oricare din birourile din Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi sau Timisoara. 

20 iun. 2017 admin 1043 views