Anul acesta sunt in continuare acordate Student Loan-uri

Anul acesta sunt in continuare acordate Student Loan-uri

Cetatenii Uniunii Europene vor beneficia in continuare de acordarea imprumuturilor studentesti in ceea ce priveste taxa de scolarizare pentru anul universitar 2020-2021, cu garantia ca acesta va fi acordat pana la finalizarea studiilor.

Imprumutul vizeaza atat programele de licenta, prin acoperirea taxei de scolarizare anuala (9000-9250 lire sterline/an) dar si programele de masterat unde viitorii studenti pot imprumuta pana la 10.906 lire sterline/program.

Astfel, toti cei care au aplicat la studii universitare in Marea Britanie si isi doresc sa aplice si pentru imprumutul studentesc, au la dispozitie lunile Aprilie - Iulie (recomandat) pentru a face demersurile necesare.

Depunerea dosarelor la Student Loan Company (SLC) – aplicatia de imprumut pentru taxa de studiu, la universitatile din Marea Britanie, pentru anul de studiu 2020 – 2021, este deschisa!

IntegralEdu, an de an, organizeaza sesiuni dedicate aplicatiilor pentru Student Loans in toate birourile din tara si poate oferi servicii complete ce tin de pregatirea, completarea si transmiterea aplicatiei de imprumut.

 

Cum se fac programarile pentru sesiunile de completare a documentelor de imprumut pentru taxele de scolarizare ale Universitatilor din Marea Britanie?

 

​​​Pentru cei din Bucuresti, programarile se fac telefonic la unul din numerele de telefon:

021 311 0572 / 0737 069 011

Pentru programari la birourile din Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Timisoara, programarile se fac telefonic la unul din numerele de telefon:

Constanta: 0341 415 305
Timisoara: 0256 493 930
Craiova:     0251 453 758
Galati:        0372 760 344
Iasi:            0232 709 500


De ce este importanta depunerea documentelor pentru Student Loans in perioada recomandata (Aprilie – Iulie)?

Este recomandat ca depunerea dosarelor pentru Student Loans sa se faca pana la finalul lunii Iulie 2020, cel tarziu. Perioada de raspuns (confirmare si aprobare) a Student Loans, pentru imprumuturile studentesti, este de 6 – 8 saptamani. Astfel, doar asa poate fi garantat un raspuns din partea universitatii inainte de primul termen de plata din taxa de scolarizare aferenta primului an universitar.

Cine poate sa candideze?

In prezent pot candida toti cei care au ales si inregistrat optiunea Firm Choice, din optiunile initiale de candidatura.

 

 

 

Cum se returneaza creditul? 

Rambursarea creditului se face dupa absolvirea programului de studiu si este conditionata de veniturile absolventului. Pragul de venitul este diferit – in functie de tara in care absolventul lucreaza si locuieste.

Daca absolventul ramane in Anglia, venitul brut minim anual de la care incepe sa returneze creditul este de aprox. 25.000 lire sterline anual. Daca se intoarce si lucreaza in Romania, acesta va fi de aprox. 10.000 lire sterline anual.

Pentru mai multe detalii despre rambursarea imprumutului: https://www.gov.uk/repaying-your-student-loan

 

 

 

• Pentru clientii IntegralEdu, programarile pentru sesiunile de Student Loans se fac direct cu consultantul educational al fiecaruia, urmarind indicatiile primite de la acesta.

• Pentru cei care au aplicat individual la universitate sau în alta forma, dar doresc sa beneficieze de sprijinul IntegralEdu in realizarea acestor aplicatii, corect si la timp, se pot inscrie si programa la cel mai apropiat birou. In acest caz, se percepe o taxa speciala pentru serviciul de asistenta in completarea formularului de Imprumut Studentesc de 50 euro.

Pentru mai multe informatii despre sesiunile de Student Loans, pentru sprijin privind CAZAREA la universitatile din strainatate sau pentru planificarea calatoriei (inclusiv achizitionarea de bilete de avion), contactati consultantii IntegralEdu.

Tinerii care nu au inceput deja demersurile de inscriere, dar vor sa aplice la programe de licenta, master sau MBA la universitati din strainatate, pot apela oricand la serviciile consultantilor IntegralEdu, in oricare din birourile din tara.