5 motive sa alegi o universitate in Germania

5 motive sa alegi o universitate in Germania

Conform "Wissenschaft weltoffen 2020", in anul 2019 s-au inscris in formele de invatamant superior din Germania aproape 395 000 de straini care obtinusera examenul de bacalaureat in tarile de origine. Germania este una din cele mai populare destinatii de studiu si acest lucru se datoreaza a numeroase motive. Noi am selectat 5 si le-am expus in acest articol pentru a te ajuta sa iei o decizie informata atunci cand vine vorba de tara in care vei studia.   
 

1. Dintre studentii participanti la studiul "Wissenschaft weltoffen 2019", 4% au ales sa-si continue studiile in Germania pentru o diploma de licenta recunoscuta international. Consultantii Integraledu ofera, prin serviciul de research, optiunile de programe de licenta si masterat, cu predare in limba germana sau engleza, pentru fiecare client.
 

2. Programele de licenta si masterat din Germania pun accentul mai mult pe auto-educarea studentului, astfel încât informatiile parcurse de acesta vor rămâne mai bine in memoria sa. Modul de predare/ invatare a fost un motiv pentru care 76% dintre studenti au ales Germania ca destinatie de studiu. Universitatile prezinta programe orientate mai mult spre practica, cu posibilitatea de a munci in fiecare an.
 

3. Facilitati, precum: ultimele tehnologii si intrumente folosite, coordonarea foarte bună a studenților, calitatea si oferta bogata de studiu, imbinarea dintre cercetare şi predare, numeroase programe în limba engleza, comunitatea si birourile specializate in servicii pentru studenti (angajare, socialiazare, sanatate) – sunt motive pentru care 65% dintre studenti, conform "Wissenschaft weltoffen 2019", au ales sa studieze in Germania.
 

4. Studiul in Germania implica taxele mici de școlarizare si costuri moderate de trai; Barierele pe care le presupun din punct de vedere financiar taxele de studiu ridicate din alte tari, sunt inlaturate cand vine vorba de Germania, iar studentii isi pot alege cursurile potrivite lor dintr-o gama variata. Mai mult de atat, calitatea vietii in Germania a fost subliniata de 63% dintre studenti. Consultantii Integraledu iti pun la dispozitie toate informatiile cu privire la posibilitatile de finantare si burse in timpul studiilor.
 

5. 83% dintre studenti au ales Germania ca destinatie de studiu datorita oportunitatilor de angajare. Angajatori de top vin la targurile organizate special pentru studenţi pentru a-i recruta direct de pe bancile scolii. Astfe, posibilitatile de angajare si de formare a unei cariere sunt disponibile inca din timpul studiilor.

 

 Pe data de 16 aprilie, ora 16:00, organizam online webinarul Germania:Studiaza in strainatate gratuit unde te invitam sa participi! 


In cadrul webinarului vei primi de la consultantii IntegralEdu tot sprijinul necesar privind procesul de admitere, costuri, burse si surse de finantare disponibile in Germania, Austria si veti discuta despre posibilitati de cazare si de transport pentru ca tu sa faci alegerea corecta.

 

Inscrie-te aici!

Citeste si