Picture17.png University-of-Leicester-logo.jpg

University of Leicester

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: engleza

Ani de studiu:

Bachelor: 3-4
Master: 1-2

Inceput an: septembrie

Burse: Da

Campusuri:

Leicester 

Aeroporturi:

Birmingham
East Midlands 

University of Leicester este cotata printre cele mai bune 1% universitati din lume de catre World University Rankings si de catre QS World University printre primele 2% din lume si printre primele 100 cele mai prestigioase universitati din Europa. The Association of Graduate Recruiters considera aceasta universitate ca fiind cea mai buna institutie din Marea Britanie in ceea ce priveste pregatirea studentilor pentru piata muncii si conform Thimes Higher Education este printre cele mai internationale universtati din UK (locul 44). De asemenea, University of Leicester se afla in topul 25 universitati pentru cercetare Times Higher Education REF Research Power. In plus, a primit trei premii Queen’s Anniversary Prize for Higher and Further Education, cea mai inalta forma de apreciere pentru institutiile vocationale sau academice din Marea Britanie.

Dintre cei aproximativ 13 000 de studenti ce locuiesc in campus, 30% provin din tari din afara Uniunii Europene – deci vei avea ocazia sa iti faci prieteni din toata lumea.

Campusul este localizat in unul dintre cele mai multiculturale orase din Marea Britanie, iar universitatea isi doreste ca studentii sa aiba parte de o experienta academica de neuitat. 

Programele de cercetare oferite împing limitele și cuceresc noi teritorii - indiferent dacă este munca revoluționară în amprentarea ADN-ului, descoperirea lui Richard III sau progrese în tratamentul bolilor degenerative - instituția consideră că educația și cunoștințele pot fi folosite în numele binelui.
Ne mândrim cu oferta flexibilă de alegere și cu varietatea de cursuri pe care le oferim și diferitele module și programe de trecere care sunt disponibile în cadrul acestor cursuri. Pentru 2016 numărul de domenii care pot fi studiate împreună s-a dublat. Acest lucru înseamnă că puteți alege o combinație de două discipline înrudite sau diferite în domeniul artelor, științelor umaniste, științe și științe sociale.
Ce înseamnă acest lucru pentru tine este că, pe perioada petrecutî la Leicester vei avea o oportunitate deosebită de a crește și de a te dezvolta. Și, dacă alegi să profiți de numeroasele opțiuni valabile vei absolvi cu mult mai mult decât un certificat; vei avea un avantaj în plus, care ar putea face diferența atunci când vine vorba de obținerea acelui loc de muncă dorit.

Orașul Leicester a fost votat ca fiind cel mai accesibil din punct de vedere financiar pentru studenți de catre HSBC in 2014 si 2015. In 2016, Leicester a obtinut locul 9 in indexul Good Growth for Cities (care ia în considerare totul, de la transport și locuri de muncă, până la sănătate, accesibilitate și egalitate). 

Studenții se pot înscrie în programe de schimb de experiență și să plece la studiu în America de Nord sau Sud, Asia, Australia si Africa. 

Din anul 2008, Universitatea a investit 145 de milioane de lire sterline în dezvoltarea campusului.

Cazare

Leicester ofera multe optiuni de cazare. Toti studentii internationali beneficiaza de cazare daca se inscriu inainte de termenele limita, iar costurile variaza intre 81 pe saptamana si 229 de lire sterline pe saptamana pentru un apartament premium. De asemenea, poti inchiria o camera sau un apartament si in oras.

Programe de studiu vezi tot »

Accounting
Actuarial Science
American Studies
Archaeology
Biological Sciences

Accounting
Actuarial Science
American Studies
Archaeology
Biological Sciences
Business and Management
Cancer Studies
Chemistry
Computer Science
Criminology
Economics
Education
Engineering
English
Film Studies
Finance
Genetics
Geography
Geosciences
Health and Social Care
History
History of Art
Human Rights
International Relations
Journalism
Law
Mathematics
Media and Communication
Medical Sciences
Medicine
Modern Languages
Museum Studies
Natural Sciences
Physics and Astronomy
Politics
Psychology
Sociology
TESOL
Translation Studies

Studii de licenta:
Diploma de Bacalaureat (nota minim 7.5)
Certificat de limba engleza (in functie de program):

  • IELTS - 6.0 - 7.0
  • TOEFL - 80 - 100
  • CPE/CAE - C

Programe de masterat:
Diploma de licenta (nota minim 7.5)
Certificat de limba engleza (in functie de program):

  • IELTS - 6.0 - 7.0
  • TOEFL - 80 - 100
  • CPE/CAE - C

Primul termen limita pentru trimiterea aplicatiilor: 15 ianuarie 


2016-2017
semestrul de toamna - 26 septembrie - 9 decembrie 2016
semestrul de primavara - 9 ianuarie 2017 - 24 martie 2017
semestrul de vara - 1 mai 2017 - 23 iunie 2017
 

 

2017-2018
semestrul de toamna - 25 septembrie 2017 - 15 decembrie 2017
semestrul de primavara - 8 ianuarie 2018 - 28 martie 2018
semestrul de vara - 30 aprilie 2018 - 8 iunie 2018

 

Studii de licenta: 9 000 de lire sterline/an 
Programe de master: 9 000 de lire sterline/an 

 

Burse

 

Photo Gallery

Picture17.png Picture1.jpg Picture2.jpg Picture3.jpg Picture4.jpg Picture5.jpg Picture6.jpg Picture8.jpg Picture7.jpg Picture9.jpg Picture10.jpg Picture11.jpg Picture12.jpg Picture13.jpg Picture14.jpg Picture15.jpg Picture16.jpg Picture18.jpg Picture19.jpg Picture20.jpg

Video Gallery